Global messenslijper zwart/rood

Beschikbaarheid: Op voorraad

Normale prijs: € 44,50

Aanbieding € 34,50

Global

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld en betaald, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €25,- in Nederland en België.

Vragen of kan je iets niet vinden? Bel onze winkel op telefoon nr.: 0251 - 651201


Omschrijving

Details

Waterslijper van MinoSharp is voorzien van 2 sets keramische wieltjes.

Giet water in het compartiment van de slijper en houd het daar gedurende het slijp proces. Het water in het slijpwiel compartiment dient altijd de draaiende keramische slijpstenen te spoelen en het oververhitten van het mesblad te voorkomen.
Om de slijper stabiel te houden, grijpt u het handvat stevig vast met één hand.
Houd het mes vast met uw wijsvinger op de rug van het mesblad, en plaats het mesblad vertikaal in groef nr.1, COARSE (grof) met het blauwe slijpwiel. Beweeg het mesblad onder lichte druk, 15 tot 20 keer heen en weer of vaker indien nodig. HARDE DRUK IS NIET VEREIST.
Plaats vervolgens het mesblad in groef nr. 2, MEDIUM met het bruine slijpwiel en beweeg het mesblad onder lichte druk, 15 tot 20 keer heen en weer of vaker indien nodig.
Nr.1, COARSE (grof) groef met het Witte slijpwiel
Nr.2, MEDIUM groef met het Rose slijpwiel
Wanneer het slijpen is voltooid, het mes in heet water spoelen en afdrogen voor gebruik. Door de stand van de slijpwieltjes staat het mes automatisch in de juiste slijphoek.
MinoSharp slijpers zijn getest en goedgekeurd door CATRA, de belangrijkste autoriteit op het gebied van messlijptechniek, gevestigd in Sheffield, Engeland.
Het aantal vereiste bewegingen hangt af van het type en de conditie van uw mes, maar wij bevelen het volgende aan:
voor GLOBAL messen, 15 tot 20 bewegingen op elk slijpwiel.
Voor andere merken probeer eerst 20 bewegingen op elk slijpwiel. Indien het nog niet scherp genoeg is, dan herhalen met nog eens 20 bewegingen op elk slijpwiel.